پروانه بهره برداری به جوازی گفته میشود که تمامی بخش های صنایع و معادن اقدامات مورد نیاز را که عبارند از تامین زمین وتاسیسات و احداث ساختمان ،جهت نصب ماشین آلات خط تولید تامین نیروی انسانی و تولید آزمایشی را انجام داده اند اعم از اینکه جواز تاسیس داشته اند یا نداشته اند.بدین ترتیب ،قادر به اخذ پروانه بهره برداری خواهند بود.
تبصره(1): توليد آزمايشي در واقع به معنی نصب و به راه انداختن ماشين آلات و تجهيزات مرتبط با توليد محصول، ونيز توليد محصول در يك دوره معلوم و مشخص به شکل انبوه مي باشد.
تشخيص اینکه توليد آزمايشي انجام شده یا نه ، بر عهده سازمان صنايع ومعادن استان مربوطه میباشد.
تبصره(2): رعايت کردن موضوع ممنوعيت اخذ و صدور پروانه بهره برداری در شعاع 120 كيلومتري تهران وشعاع 50 كيلومتري اصفهان الزامی است.
1-پرسشنامه پروانه بهره برداري بایستی توسط متقاضي کامل شود و بعد از ارائه آن به سازمان صنايع و معادن استان ،مورد ارزیابی قرار گرفته و کامل بودن اطلاعات آن تایید شود .
2- ظرفيت سنجي جهت مشخص کردن بالاترین ظرفيت توليد بر اساس ماشين آلان منصوبه بمدت سه شيفت (280 روز كاري ،راندمان 80%)وبراي 5000 ساعت براي تمامی صنايع در کل سال احتساب ميگردد
پروانه بهره برداری به مجوزی گویند که در هر شاخه ای از کسب و کار به واحدهای صنفی متعلق است . نظام اعطای جواز به واحدهای صنفی موضوعی متداول در همه ی کشورهای جهان می باشد، لیکن فرق های زیادی در تعداد فرآیندها و زمان تادیه جواز ما بین تمامی کشورهای جهان وجود دارد. در کشور ما بمنظور اخذ مجوز ارگانهای گوناگونی وجود دارند که میتوان از نهاد ریاست جمهوری، وزارت بهداشت، اتحادیه ها و اصناف مختلف و... نام برد.
در کشورهایی از جمله آمریکا و استرالیا که بالاترین امتیاز را در این زمینه دارا هستند، پروسه اخذ جواز در مدت زمان بسیار کوتاهی (1 تا 2 روز) انجام میشود، در صورتی که در کشور ما پروسه اخذ مجوز به زمان طولانی نیاز دارد و مختصرا دارای 4 مرحله ی ذیل می باشد:
بعد از کسب جواز از بخشهای صنفی علاوه بر شروع کسب و کار از امتیازاتی برخوردار میگردند که در ذیل برخی از آنها را برای شما نام میبریم:
مدت زمان اعتبار پروانه بهره برداری از تاریخ صدور تا زمانی که بخش تولیدی فعالیت داشته و قادر به تادیه فرم بیمه و قبوض میباشد و نسبت به ثبت آمار تولید در سایت آمار صنعت اقدام مینماید دائمی هستند. مراحل صدور پروانه بهره برداری عبارتند از:
1-درخواست متقاضي جواز بهره برداری و کامل نمودن مدارك لازم
استعلام گرفتن از سازمانهای ذيربط
2-کامل نمودن پرسشنامه جواز پروانه بهره برداري از سوی خود متقاضي
3- بازدید و بررسی از سوی كارشناس و مشخص نمودن حداکثر ظرفيت و تعيين مندرجات پرسشنامه تكميل شده از سوی متقاضي
4-تادیه هزينه تمبر پروانه بهره برداري
5-صادر کردن جواز پروانه بهره برداري
تبصره: تاريخ اعتبار پروانه بهره برداري عبارت است از تاريخ صدور این جواز
مدارك لازم برای درخواست صدور پروانه بهره برداری
1-فرم پرسشنامه پروانه بهره برداري
2-تصوير شناسنامه برای متقاضيان حقيقي
3-عکس تمامی مدارك شركت برای اشخاص حقوقي
4-اسناد و مدارک مالكيت زمين محل استقرار يا اجاره نامه و اقرار نامه رسمي براي مکانهای اجاره ای
5-رضایت استانداري برای واحد هاي مستقر در شهرك هاي صنعتي حسين آباد – محمود آباد و دولت آباد مبني بر رعايت محدوده صنعتي مجاز
6-رضایت و پذیرش از سوی ادارات كل محيط زيست بهداشت و كار و امور اجتماعي برای تمامی بخشها
7- قبول کردن استانداری برای کلیه بخشهای مشمول استاندارد اجباري
8-رضایت معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي برای بخشهای مواد غذائي ، داروئي و بهداشتي